En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve nazarıitibar etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla elan az tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya abra kaybı gibi şeyler yaşayabilmeleridir.

; bir yangın esnasında bina içindeki kişilerin kısaltarak, hızlı ve emin şekilde tahliyesini yapmak amacı ile yapı bağırsaki veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Olağan bir yangın, saf kıran ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da çatı yüreki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta hileüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü molekül ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve dipında hiçbir tarafıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı duvar ve en azca 90 zaman dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile diğer taksimmlerden ayrılır.

Yangın yönetmeliğinde söylem edilmiş olduğu üzere bapların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde olduğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere yekta yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate tuzakınarak lüzumlu skorda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

İnsan yoğunluğu şu denli olan, kişilerin toplanmış halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı Yangın Merdiveni Kapısı bütün projelerde yangın ve müstacel mevki önlemi olarak Yangın Kapısı kullanmaı kanunen şarka koşulmuştur. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler arasında;

Kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa bile hiçbir hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik bar yahut benzeri bir oluş bulunmalıdır.

Yangın veya acil hâl vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla tahliye edilmesi muhtevain Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yangın Bapsı Kolu aşağı sadık itilerek bapnın kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü Kanat dokumasında kullanılır. Ateş çabucak ihtiyaç duyulan bu aparat nispeten işlevsel ve kusursuz olmalıdır.

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine veya yangınla mücadele ekiplerinin çaldatmaışmasına imkân sağlamlar. Yangın bapları çoğunlukla kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü amerikan barı kabil ivedili durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Report this wiki page